3u54

Covid Safe Ticket verplicht voor bezoekers Maanrock in het park

Van donderdag 26 tot zondag 29 augustus kunnen bezoekers op verschillende plekken in de Mechelse binnenstad genieten van Maanrock in het park.

Toegang met Covid Safe Ticket

Om toegang te krijgen tot het gratis stadsfestival moeten bezoekers wel een Covid Safe Ticket hebben. Daarom last de stad een ‘Maanrock-vaccinatiemoment’ in op woensdag 11 augustus.

“Door het gebruik van het Covid Safe Ticket geldt er geen social distancing en mondmaskerplicht op de festivalpleinen. Dat betekent terug kunnen dansen en feesten”, zegt Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

“Door zo te werken willen we zoveel mogelijk Mechelaars de kans geven een deel van het festival mee te maken. Vandaar ook een extra vaccinatiemoment. Bijvoorbeeld voor jongeren is dat belangrijk.”

Festivalprogramma

Donderdag 26 augustus start het festival in de Kruidtuin van Mechelen. Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus zijn er ook optredens op de Wollemarkt, het Cultuurplein en de tuin van het Oh!.

Het volledige festivalprogramma wordt volgende week voorgesteld.

Beschikbare plaatsen

Donderdag bedraagt de capaciteit ongeveer 6.000 bezoekers. De andere dagen kunnen 10.000 festivalgangers het terrein binnen.

Informatie over de beschikbare plaatsen wordt tijdens het festival op de website van Maanrock en de kanalen van de Stad Mechelen bijgehouden.