23u00

Coronaveilig nieuwjaarsgevoel in Katelijne

Het gemeentebestuur wil met coronaveilige initiatieven het Nieuwjaarsgevoel aanwakkeren en iedereen de kans geven elkaar een mooi 2021 te wensen.

Op de pleinen  van het Centrum, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Elzestraat en aan het oude Loerenboske in Pasbrug-Nieuwendijk vind je grote kerstbomen. Inwoners mogen de bomen versieren. Met ballen en slingers, met iets wat ze zelf gemaakt hebben, …

Er worden ook pancarten geplaatst. Daarop kan iedereen algemene boodschappen achterlaten die gericht zijn aan alle inwoners, maar dat mag ook voor één specifiek persoon zijn.

 

Kindertekeningen voor woonzorgcentra

Met een tweede initiatief richt het gemeentebestuur zich specifiek tot de kinderen. Aan hen wordt gevraagd om tegen 30 december een leuke tekening te maken met daarop hun wensen voor 2021. Die mogen ze in de brievenbus steken van het gemeentehuis of één van de vijf BKO-vestigingen.

Alle tekeningen worden vervolgens gefotografeerd en via de sociale media gedeeld met de inwoners. Daarna verdeelt het bestuur ze over de verschillende woonzorgcentra in de gemeente. Alle kinderen die een tekening bezorgen, krijgen een mooi nieuwjaarsgeschenkje.