2u24

Coronaproof wandelen in de Kempen met Stabbel

Al enkele jaren organiseren de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo de ‘Stabbelwandelingen’. Normaal vinden die wandelingen in elke gemeente één keer in de zomervakantie plaats in grote groep. Door het coronavirus kan je de wandeling dit jaar heel de zomer lang nog tot 15 september maken met je bubbel.

Hermelijn Stabbel neemt al een aantal jaar traditiegetrouw tijdens de zomervakantie jong en oud mee op wandeltocht langs de mooiste plekjes van de Kempen. Door het coronavirus kunnen er dit jaar geen wandelingen in grote groep georganiseerd worden. Daarom zien de wandelingen er dit jaar een beetje anders uit dan normaal. In plaats van één grote wandeling op één bepaalde dag in elke gemeente kan je dit jaar heel de zomer tot 15 september een Stabbelwandeling maken.

In elke gemeente zijn er twee wandelingen: een korte wandeling van zo’n zes kilometer en een langere wandeling van zo’n twaalf kilometer. Tijdens de wandeling proberen wandelaars het mysterie van de verdwenen wandelstok van Stabel op te lossen.