2u30

Cijfers schommelen heel erg (15-11)

Vandaag rapporteert Sciensano toch weer heel wat meer nieuwe corona-besmettingen voor de Kempen en het arrondissement Mechelen dan de voorbije dagen. Dat heeft wellicht alles te maken met de testcapaciteit. Soms blijven de resultaten een aantal dagen liggen en komen ze plots samen. Waardoor het lijkt alsof er ineens een opstoot is in een stad of gemeente. Maar dat is niet noodzakelijk het geval. De algemene tendens blijft dalend in elk geval.

Veel inwoners, veel besmettingen

In het arrondissement Mechelen zien we vooral in de stad Mechelen en Heist-op-den-Berg veel nieuwe besmettingen. Daar kwamen er respectievelijk 26 en 17 nieuwe gevallen bij. Mechelen en Heist hebben natuurlijk ook veel inwoners. Goede cijfers waren er dan weer voor Berlaar, waar het aantal Covid-19-gevallen stabiel bleef en Putte waar er maar 1 positieve test was de afgelopen 24u. In de andere gemeenten varieert het aantal tusen 5 en 9. In totaal kwamen er in het arrondissement Mechelen 100 nieuwe besmettingen bij.
 

Kleinere gemeenten

In de Kempen vallen de hoge cijfers voor relatief kleinere gemeenten als Retie (+17), Beerse (+11) en Rijkevorsel (+10) op. Daarnaast zijn er natuurlijk ook in steden en gemeenten met veel inwoners zoals Turnhout (+22), Mol (+12) en Hoogstraten (+10) veel nieuwe besmettingen vastgesteld. Alles samen werden er voor de Kempen 165 nieuwe Covid-19-besmettingen gerapporteerd voor de afgelopen 24u.

Foto: archief