4u10

Chaletpark Fauwater weer in lockdown na nieuwe besmettingen

Chaletpark Fauwater in Kasterlee kampt opnieuw met een corona-uitbraak. 23 buitenlandse werknemers, die in het chaletpark verblijven, hebben positief getest op corona. De gemeente en het Agentschap Zorg en Gezondheid beslisten daarom om het park in lockdown te plaatsen. Eerder dit jaar werd Fauwater al eens lockdown geplaatst.

In totaal verblijven er zo'n 180 bewoners in het chaletpark. Die moeten nu allemaal in quarantaine blijven, omdat de besmettingen zo sterk verdeeld zitten over het hele domein. “Maandag werd door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) ter plekke een mobiel testcentrum ingericht om meer dan 180 personen te testen", zegt burgemeester van Kasterlee Ward Kennes. "Op dinsdag werden de resultaten besproken. Op basis hiervan werden de chalets herschikt volgens verschillende categorieën.”

"Buitenlandse werknemers vaccineren"

Burgemeester Ward Kennes dringt bij de bovengemeentelijke instanties opnieuw aan om ook buitenlandse werknemers op te nemen in het vaccinatieprogramma. “Momenteel is er in Kasterlee een hoge vaccinatiegraad en zijn er zeer weinig besmettingen onder de inwoners. Het is in het algemeen belang dat ook buitenlandse werknemers snel gevaccineerd zouden kunnen worden."

Voor bijvoorbeeld seizoensarbeiders in de tuinbouw is er wel een akkoord om hen hier te laten vaccineren. Maar voor buitenlandse werkkrachten in onder meer de bouwsector is er nog niet zo'n akkoord. Nochtans zijn veel van de besmettingen die nu in de Kempen worden vastgesteld, terug te brengen naar bewoners van het chaletpark volgens de burgemeester.

Foto: ook in januari moesten alle bewoners al eens getest worden en werd het park in lockdown geplaatst.