19u35
De wereld vandaag
vrijdag 1 juli
20°C
9 km

Cannabisplantage in Lier leidt naar groot drugsnetwerk

In het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek werd een groot drugsnetwerk opgerold. Bij een reeks huiszoekingen in België en Nederland werden zeven personen opgepakt.

De bal ging aan het rollen toen de recherche van de PZ Lier twee jaar geleden een grote cannabisplantage in opbouw op het spoor kwam. In een pand in de Mechelsestraat werden  alle benodigdheden om een grote plantage op te richten aangetroffen. Uit verder onderzoek bleek dat de plantage een onderdeel was van een veel groter geheel. De speurders kon een groot netwerk in kaart brengen dat zich bezighield met de inrichting en het beheer van cannabisplantages en de in- en uitvoer van cannabisproducten. Er werden gehuurde mobilehomes gebruikt om cannabisproducten in te voeren vanuit Spanje.

Grote buit bij huiszoekingen

Afgelopen dinsdag vonden twaalf huiszoekingen plaats: negen in België waaronder in Hulshout en drie in Nederland. Er werden o.a. 100.000 euro cash geld, 12,6 kg cocaïne, 6794 Xtc-pillen, 40 kg cannabis en 4 voertuigen in beslag genomen.

De spil van de organisatie zou een koppel uit Schoten zijn. In totaal werden zeven  personen opgepakt. De onderzoeksrechter plaatste vijf mensen onder aanhoudingsmandaat. 

Bij de actie werden 45 Belgische politiemensen ingezet uit de politiezones Lier, Minos, Brasschaat, Schoten, Zuiderkempen en Voorkempen. En er werd samengewerkt met de Federale politie en de Nederlandse collega's.