3u52
De wereld vandaag
maandag 27 juni
17°C
0 km

Bisschop Bonny achter de kookpotten voor het goede doel

Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, zet tijdens de vasten een eigen actie op ten voordele van Broederlijk Delen. Hij maakt zelf marmelade.

Nu de traditionele Koffiestop, die het bisschopshuis elk jaar organiseert ten voordele van de vastencampagne van Broederlijk Delen, dit jaar niet kan doorgaan wegens corona, ging de bisschop op zoek naar een alternatief. Daarom staat de hij de volgende weken telkens enkele uren achter de kookpotten om marmelade te maken van Sevilla-sinaasappelen. „Dat zijn bittere sinaasappelen die alleen in januari en februari verkrijgbaar zijn", legt hij uit.

 

Vrije gift

„Elke week van de vasten bereid ik een aantal potjes marmelade. Ik koop zelf de ingrediënten aan, snipper de sinaasappelen in julienne, kook de confituur en vul de potjes. Daar kruipt best wat tijd in. De potjes plaats ik in de personeelsrefter van het bisschopshuis. Medewerkers kunnen er eentje meenemen en daarvoor een vrije bijdrage in een doos steken, die ik dan aan Broederlijk Delen zal overmaken. Zo kunnen we de vastencampagne toch ondersteunen. En wie weet, kan men ook op andere plekken iets gelijkaardigs op touw zetten voor Broederlijk Delen ...”