9u21

Biobedrijf Ferm begint aan tomatenpluk

Bij Ferm, een kleinschalig biologisch bedrijf uit Mechelen, is de tomatenpluk gestart. Het bedrijf wil de tomatenpluk onder de aandacht brengen om zo mensen aan te zetten om nu, tijdens het tomatenseizoen, tomaten te komen plukken. Klanten kunnen die tomaten dan verwerken, tot passata bijvoorbeeld, zodat ze nog altijd kunnen genieten van verse, lokale tomaten in de winter, buiten het tomatenseizoen.

Ferm focust zich op biologische groenten, kruiden en bloemen. Op hun veld in Hombeek, een deelgemeente van Mechelen, telen ze onder meer bessen, aardbeien en tomaten. Die mogen klanten, samen met de bloemen op het veld, zelf komen plukken. Biologische producten kopen recht van het veld, kan vanaf mei tot en met eind september, elke woensdagnamiddag van 15u30 tot 18 uur. De klant betaalt dan ter plaatse wat hij heeft geplukt. 

Op zaterdagvoormiddag zijn de groenten van Ferm verkrijgbaar op de markt in Mechelen, in de kraam van M’akker. M’akker staat voor ‘de Mechelse Akker’, een samenwerking tussen Ferm en twee andere biobedrijven. 

Ook op restaurant kan je ten slotte genieten van de producten van Ferm. In Mechelen worden de groenten van Ferm geserveerd in restaurant Magma. Straks meer, in RTV Vandaag.

Foto: archief