2u58

Bijna 5 miljoen subsidies voor bouw en renovatie van scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in scholenbouw- en renovatieprojecten in de provincie Antwerpen. 11 scholen krijgen een subsidie van meer dan € 100.000.

Meer dan 100.000 euro

Zo krijgen uit onze regio Colomaplus eerste graad 1, Colomaplus bovenbouw 2 en Colomaplus 3 in Mechelen  € 1.3 miljoen capaciteitsmiddelen voor de nieuwbouw van praktijk – en theorielokalen voor 251 leerlingen. 

In Willebroek ontvangt Vrije Basisschool - Sint-Joris dan weer € 1.2 miljoen voor de afbraak van prefablokalen en de nieuwbouw van vier klassen voor 330 leerlingen. De nieuwbouw omvat o.a. een polyvalent lokaal, de plaatsing van een lift en een luifel als overdekte speelplaats. 

Vrije Basisschool - De Horizon in Baarle-Hertog (FOTO) ten slotte bouwt met € 1.2 miljoen een nieuwe basisschool om twee vestigingsplaatsen op één schoolsite te huisvesten. 72 leerlingen kunnen gebruik maken van deze extra infrastructuur.

Nog eens 11 scholen krijgen een subsidie van minder dan € 100.000, dat gaat dan concreet om kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair. Daar horen o.a. de Vrije Kleuterschool Spelewei in Retie bij, Vrije Basisschool Steinerschool Michaël-Novalis in Turnhout en vrije kleuterschool De Duizendpoot in Vorselaar.

In totaal investeerde minister Weyts voor € 5,6 miljoen in de scholenbouw en -renovatieprojecten in de provincie Antwerpen.