17u22

Bewoners Holven protesteren voor gemeenteraad tegen doortrekken Geelse Ring

Zo’n vijftig bewoners uit het Geelse gehucht Holven hebben donderdagavond voor de gemeenteraad geprotesteerd tegen de geplande doortrekking van de Westelijke Ringlaan tot de Retieseweg (N118). Maar ondanks hun protest gaf de gemeenteraad toch een positief advies.

Met slogans als ‘Weg met het tracé’ en ‘Prup = prul’ wachtten zo’n 50 bewoners van Holven de gemeenteraadsleden in Geel op voor aanvang van de gemeenteraad. Ze wilden hen nog een laatste keer duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met de geplande ontsluitingsweg tussen de Fittelaarsdijk en het Binnenblok in Holven. Die moet de dorpskern van Sint-Dimpna ontlasten van zwaar vrachtverkeer. 

Voor de buurtbewoners is een ontsluitingsweg door Holven geen goede oplossing. Tien jaar geleden werd zo’n plan al door de Raad van State vernietigd. Dat een gelijkaardig plan nu opnieuw op tafel ligt, vinden ze onbegrijpelijk.

Ook politiek verdeeld

Ook binnen de politiek is er verdeeldheid. Volgens De Brugpartij, Open Vld, PVDA en onafhankelijk raadslid Patrick Graux is de ontsluitingsweg niet de goede oplossing. Tijdens de gemeenteraad stemden De Brugpartij (4) en Patrick Graux dan ook tegen, Open Vld en Vlaams Belang onthielden zich. CD&V en N-VA keurden het positief advies met zeventien stemmen goed. Ze koppelen wel bijkomende voorwaarden aan het advies. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV