19u15

Besmettingen in Ter Veste en BKO Herselt: vrijdag komt corona-testbus

In de gemeente Herselt werden er coronabesmettingen vastgesteld in de buitenschoolse kinderopvang Lindekind en in basisschool Ter Veste. Voorlopig werden er in totaal 4 besmettingen vastgesteld in een derde kleuterklas en 1 besmetting in de eerste kleuterklas.

Testbus op vrijdag, buitenschoolse kinderopvang blijft open

Intussen zijn alle kinderen uit de kleuterklassen de kinderen die in contact kwamen via de buitenschoolse opvang al een eerste keer getest. Alle kinderen die mogelijk in contact geweest zijn met de besmette kleuters gaan verplicht in thuisquarantaine tot de resultaten van de test (op dag 7 na het mogelijke contact) gekend zijn De ouders van de kinderen die mogelijk met de besmette kleuter in contact zijn geweest, werden verwittigd en hebben de nodige instructies ontvangen. 

Verder zullen de kleuters vrijdag 2 april getest worden via de testbus op de basisschool Ter Veste. Ze krijgen hiervoor via de school een afspraak. De kinderen van de instapklas K0, K2A en K2B zullen ook op vrijdag preventief getest worden. Zij moeten vooralsnog niet in quarantaine. Omdat men vermoedt dat er geen extra besmettingen zijn, blijven de buitenschoolse kinderopvang en noodopvang dan ook geopend.