2u44

Besmettingen bij buitenschoolse kinderopvang Geel

Kinderopvang De Bengelbende in Geel moet dicht na al zeker drie coronabesmettingen. De besmettingen komen voort van 1 van de begeleiders. Ook 1 andere begeleider en één van de kinderen testten intussen positief. Alle hoogrisicocontacten worden nu getest. In de aanpalende school zijn voorlopig geen besmettingen vastgesteld. De stad Geel heeft na overleg met experts beslist om de opvanglocatie en schoolopvang Burgstraat te sluiten van vandaag tot en met vrijdag 12 maart.

Situatie wordt opgevolgd

Om verdere verspreiding te voorkomen sluit De Bengelbende de deuren tot en met vrijdag 12 maart. Dit betekent dat zowel in opvanglocatie Burgstraat als in de school SBS Burgstraat deze week geen voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd. Ook op woensdagnamiddag en op de lesvrije dag op vrijdag 12 maart is de opvang gesloten. De andere locaties van De Bengelbende (St. Dimpna, Winkelomheide en Larum) blijven gewoon open. De sluiting heeft geen invloed op de lessen van stedelijke basisschool Burgstraat.

Heropening op 15 maart

De situatie in kinderopvang De Bengelbende wordt door de stad nauw opgevolgd met ondersteuning en advies van medische experts. Alle hoogrisicontacten van de besmette personeelsleden werden getest en verblijven in quarantaine. Als alles goed verloopt zal De Bengelbende de locatie Burgstraat en schoolopvang terug openen op maandag 15 maart.