1u06

Beer 4 Nature wil 10.000 nieuwe bomen planten

Beer 4 Nature plant vandaag 250 bomen in de Galbergen in Mol. Dat kadert in de actie Yes we Plant. Hiermee wil Beer 4 Nature tegen eind 2023 10.000 bomen planten in bestaande bossen. De actie is simpel. Per pakketje van 6 biertjes plant Beer 4 Nature een boom.

De eerste bomen worden vandaag geplant. De mannen van Beer 4 Nature hebben een goede partner gevonden om hen te ondersteunen. Bosgroep Noorderkempen heeft de expertise die nodig is om de juiste boom op de juiste plaats te planten. En dat zijn Winterlinde, hazelaar, veldesdoorn, beuk en haagbeuk . Deze inheemse schaduwverdragende soorten moeten concurrentie bieden aan de Amerikaanse vogelkers. 

De Yes We Plant actie richtte zich in oktober en november vooral op bedrijven en verenigingen. Dit loopt zeer goed. Er zijn al meer dan 2000 pakketjes verkocht en dus worden er al minstens 2000 bomen aangeplant in 2023.

Particulieren kunnen de Yes we Plant box aankopen bij via de webshop en de drankencentrales, supermarkten en andere verkooppunten.