9u54

Ballonnekensstoet trekt door Duffel

Zaterdag kunnen Duffelaars weer genieten van de Ballonnekensstoet. Samen met versierde en verlichte praalwagens kleuren de kinderen met hun ‘lampionneke ’de Duffelse straten. Het Ros Beiaard wordt van stal gehaald en de Duffelse Reuzen dansen door het dorp.

Naar jaarlijkse traditie lopen de Duffelse Reus en Reuzin mee met hun kinderen Janneke, Mieke en Kinnebaba. Ook Moor en Moorin zijn van de partij, en volkskunstgroep De Moeffeleer brengt reus Nelles mee. De negen reuzen worden vergezeld door het Ros Beiaard. Dit jaar is het aan de vier heemskinderen Maxim, Matteo, Ruben en Céleste Van Sant om te paraderen op het imposante dorpspaard.

Wedstrijden

Ook het typische ‘lampionneke’ is een traditie die Duffel niet verloren laat gaan. Alle kinderen met een lampje krijgen een tombolakaartje aan het einde van het parcours. Hiermee maken ze kans op een mooie prijs uit een Duffelse winkel. Datzelfde tombolakaartje is ook vijf euro waard op de jaarmarktkermis van zaterdag 15 oktober. 

De stoet trekt tussen 19.30 en 22 uur door Duffel en vertrekt aan het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth. Tussen 22 en 22.15 uur wordt er vuurwerk afgeschoten op het plein aan de G. Van der Lindenlaan. 

Foto: Archief RTV