1u58

Balense duivenmelkster staat voor raadsel: "Waar zijn 26 duiven naartoe?"

De Balense duivenmelkster Lisa Versmissen is heel wat van haar duiven kwijtgeraakt. Van haar 38 duiven die uitvlogen, kwamen er dinsdag maar 12 terug thuis. Wat er met de overige 26 duiven is gebeurd, blijft een raadsel. Zelf denkt Lisa aan een roofvogel waardoor de duiven misschien in paniek zijn weggevlogen.

Dinsdag laat Lisa de duiven uitvliegen op zo'n 3 kilometer van haar huis in Balen. "We hebben ze losgelaten en ze vlogen direct richting huis", vertelt Lisa. "Wij zijn met de auto ook direct naar huis gereden om te zien of ze effectief wel thuiskwamen. Wij komen hier in de straat en ze vlogen boven de velden. Dus ze konden het huis al zien. Wij parkeren de auto en plots zijn alle duiven weg."

Waar de duiven gebleven zijn, daar heeft ook Lisa het raden naar. "Misschien is er een roofvogel tussengekomen en zijn ze daar heel erg van geschrokken", zegt de duivenmelkster. "Maar hier vliegen echt elke dag super veel roofvogels dus wij dachten dat ze dat toch wel een beetje gewoon waren dat die hier rondvlogen."

Intussen is 1 duif jammer genoeg dood teruggevonden in de de buurt.