15u37

Auto rijdt in op Vlaams-nationalistische betogers in Puurs-Sint-Amands

De politie van Klein-Brabant heeft in Puurs-Sint-Amands vanavond drie mannen opgepakt die met hun auto opzettelijk waren ingereden op een groep manifestanten. (FOTO: GVA)

De manifestanten, in totaal zo'n 250  mannen van verschillende Vlaamse nationalistische verenigingen, verzamelden rond 20 uur aan de bib voor een betoging tegen zinloos geweld door allochtonen. Aanleiding was het incident waarbij een 15-jarige jongen zondag klappen had gekregen van 6 andere jongeren. 

Terwijl de betogers extreemrechtse leuzen scandeerden en de aanwezige politie intimideerden, kwam er plots een auto uit een zijstraat gereden die opzettelijk op de manifestanten inreed. Niemand raakte gewond.

De auto reed nog verder maar kon uiteindelijk na een aanrijding met een politievoertuig worden tegengehouden. Drie inzittenden, allemaal van allochtone afkomst, zijn opgepakt door de politie. 

Door het incident raakten de gemoederen verder verhit. De politie is nog altijd massaal aanwezig in het centrum om te voorkomen dat de situatie helemaal uit de hand loopt.