22u01

Afscheid van Mieke: "Een zorgzame moeder, moeke en juf"

In de aula van de Westelse begrafenisondernemer Van Hove is vanmorgen afscheid genomen van Mieke Verlinden. De 59-jarige vrouw werd anderhalve week geleden dood aangetroffen in haar woning in Noorderwijk. Ze was met geweld om het leven gebracht.

15 familieleden en vrienden konden de uitvaart bijwonen, maar die werd ook live gestreamd, want iedereen in Noorderwijk kende Mieke. 35 jaar lang was de brouwersdochter leerkracht op verschillende scholen in de Herentalse deelgemeente. De jongste jaren als zorgjuf.

En dat typeerde haar. Want Mieke was in 1 woord omschreven zorgzaam. "Niets was haar te veel", zo omschrijven de collega's Mieke. "Voor haar leerlingen, maar ook voor haar collega's."

Haar zus Lut nam het woord: "Lieve zus, kruip maar dicht tegen onze va en ons moe daar. Dat gaan we hier ook doen. Dag Mieke, dag lieve zus." En ook haar echtgenoot Michel bedankte zijn Mieke voor een perfect leven. "We hadden alles om gelukkig te zijn: 2 toffe kinderen, 4 schattige kleinkinderen. Kortom een gezellige thuis."