11u44

Affichecampagne Unizo Mechelen: "Het is 5 voor 12 voor winkeliers"

Het is vijf voor twaalf. Met die slogan en affichecampagne wil Unizo Mechelen de naar eigen zeggen dramatische situatie voor winkeliers aankaarten. Volgens de Unie van Zelfstandige Ondernemers staat het water bij veel uitbaters aan de lippen, zeker de modesector zou het moeilijk hebben.

Financieel bloedbad

Unizo wil dat ondernemers een vergoeding krijgen voor de magere maand april, want het winkelen op afspraak was allesbehalve een succes. Dat kan ook winkelier Leo Lenaerts beamen. Hij baat zijn lederwaren Lenaerts op de Bruul in Mechelen al 41 jaar uit. De winkel is een echte familiezaak met in totaal meer dan 150 jaar ervaring op de teller. Leo doet zijn job met nog altijd veel passie en goesting. Maar het afgelopen anderhalf jaar heeft er zwaar ingehakt. En dat verhaal kunnen veel collega's van Leo kunnen bevestigen.

Om haar ondernemers een hart onder de riem te steken, lanceert Unizo Mechelen daarom de affichecampagne 5 voor 12. Er moet dringend extra ondersteuning komen zegt de Unie, want anders volgt een financieel bloedbad, luidt het.