18u25

Achttien overtreders van avondklok bij politiecontroles in Mechelen-Willebroek

De Lokale politie heeft afgelopen weekend op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek alcoholcontroles gedaan. In totaal werden 976 ademtesten afgenomen. Elf bestuurders hadden teveel gedronken. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Eén auto ontvluchtte de controle aan de R6. Na een zoektocht trof de politie de auto en de bestuurder aan. Hij ontkende dat hij aan het stuur van de wagen zat. Na een ademtest bleek dat hij  0,7 gram pro mille alcohol in zijn bloed had. Hij reed ook zonder rijbewijs. Dat was tijdelijk ingetrokken. De auto werd weggetakeld en bij de takeldienst gestald voor de resterende duur van het verval van het rijbewijs. De bestuurder wordt opnieuw gedagvaard voor de politierechtbank. Hij kreeg ook nog 250 euro boete voor het negeren van de avondklok.

Lachgas

De politie trof ook twee grote flessen lachgas aan in een auto die betrokken was bij een verkeersongeval op het kruispunt Bonheidensteenweg - Rijmenamsesteenweg te Mechelen. De bestuurder remde te laat, waardoor zijn voertuig begon te slippen en tegen een betonnen muur tot stilstand kwam. De bestuurder legde een negatieve alcohol- en drugstest af. De flessen lachgas  werden in beslag genomen. Hiervoor werd een apart proces-verbaal opgesteld. De man kreeg ook 250 euro voor het overtreden van de avondklok. In totaal negeerden 18 personen dit verbod. Ze kregen allemaal een boete van 250 euro tot gevolg.