12u55

Achttien feestvierders lappen coronaregels aan laars en organiseren lockdownfeestjes

Lokale politie Mechelen-Willebroek heeft achttien feestvierders opgepakt die op een maand tijd maar liefst dertien lockdownfeestjes organiseerden. In een wisselende bezetting organiseerden ze twee tot drie feestjes per week.

De eerste melding kwam om 1 januari. In een woning op de Zemstbaan in Mechelen betrapte de politie vijf personen die de coronaregels aan hun laars lapten. Het was meteen duidelijk dat de feestvierders niet aan hun proefstuk waren. In overleg met het Parket Antwerpen, afdeling Mechelen voerden het overlastteam van politie Mechelen-Willebroek een doorgedreven onderzoek. Het werd duidelijk dat de betrokkenen sinds 25 november 2020 maar liefst dertien feestjes hadden georganiseerd in Mechelen, Zemst, Boortmeerbeek, Rumst en Edegem. 

Voor alle samenkomsten samen werden in totaal achttien personen geïdentificeerd en verhoord.  Ze zijn tussen de 20 en 51 jaar, het merendeel twintigers uit Mechelen en de ruime omgeving. Elke organisator riskeert een boete tot 4000 euro, terwijl de deelnemers een boete van 750 euro krijgen.