17u55

Academie Beeldende kunsten Nijlen opent vestiging in Berlaar

De Academie voor beeldende kunsten in Nijlen opent vandaag ook een vestiging in Berlaar. Dankzij het nieuwe beeldatelier aan de Liersesteenweg kunnen Berlaarse kinderen tussen 6 en 8 jaar zich voortaan creatief uitleven in de eigen gemeente. Het aantal inschrijvingen aan de Nijlense academie is dit jaar verdubbeld.

De Academie van Nijlen had al afdelingen in Bevel en Kessel waar jonge kinderen terecht kunnen. Daar komt nu dus ook een vestiging in buurgemeente Berlaar bij.

“Door te schilderen of te tekenen ontwikkelen kinderen hun zin voor kleuren en leren ze hun fantasie op papier te zetten”, zegt schepen van Jeugd, Gezin & Onderwijs, Suzy Put. “Het gevoel zelf iets te maken, geeft veel voldoening en vergroot hun zelfvertrouwen. Onze tekenschool biedt kinderen daarom een rustige omgeving waarin ze aan hun tekening, schilder- of knutselwerk kunnen werken.”

Als er voldoende interesse is, kan het aanbod van de afdeling in Berlaar volgend jaar al uitgebreid worden naar kinderen tussen 9 en 11 jaar.

Enorme stijging inschrijving

Een opleiding bij de Academie in Nijlen is alvast in trek. Het aantal inschrijvingen is dit jaar verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar kozen al 437 mensen voor een creatieve opleiding aan de Academie in Nijlen. Vorig jaar rond deze tijd bedroeg het aantal inschrijvingen nog 284.