12u56

Aantal besmettingen blijft verder toenemen

Het aantal corona-besmettingen blijft verder toenemen. Dat geldt voor het hele land, maar zeker ook voor onze regio. Vandaag meldde Sciensano, dat de cijfers verzamelt, opnieuw 50 besmettingen met Covid-19 voor de Kempen en de regio Mechelen.

Mechelen

Voor de tweede dag op rij al piekt vooral in de stad Mechelen het cijfer fors. Gisteren was dat al het geval met toen 23 nieuwe besmettingen. Maar dat werd gerelativeerd omdat het over cijfers voor 2 dagen zou gaan. Maar nu noteert Sciensano toch opnieuw 13 nieuwe gevallen in Mechelen. Ook in Nijlen kwamen er opnieuw 4 besmettingen bij. Alleen in Berlaar, Bonheiden en Putte steeg het aantal gisteren niet. In alle andere Mechelse gemeenten ging om het om 1 of 2 nieuwe besmettingen.

 

Kempen

In de Kempen is de verspreiding van het virus meer verspreid. In Laakdal en Herentals kwamen er 4 nieuwe besmettingen bij. In Geel, Grobbendonk, Lille en Westerlo ging het telkens om 2 bijkomende Covid-19-patiënten. En dan zijn er nog een aantal gemeenten met 1 positieve test. Wat het totaal voor de Kempen op een stijging met 23 nieuwe gevallen brengt.

Op ons kaartje kan u zien hoeveel mensen in totaal al besmet raakten met Covid-19 in uw gemeente sinds de uitbraak van de pandemie: https://www.rtv.be/covid-19-besmettingen-regio-kempen-mechelen

(Foto: archief)