12u13

Aanslag met brandbom in Bethaniënstraat in Mechelen

In Mechelen is donderdagmorgen een brandbom naar een woning gegooid. Dat gebeurde in de Bethaniënstraat. Er vielen geen gewonden. Het parket onderzoekt een mogelijke link met het drugsmilieu.

Donderdagmorgen rond 4.45 uur werd de buurt van de Bethaniënstraat in Mechelen opgeschikt door verschillende ontploffingen. De brandweer en politie stelden meteen een veiligheidsperimeter in. Het was al snel was duidelijk dat om een aanslag ging.  Zowel het labo van de federale gerechtelijke politie als de ontmijningsdienst van Defensie (DOVO) werden opgeroepen.

Link drugsmilieu?

De voordeur van de geviseerde woning werd beschadigd. Bij de buren werden ook de gevel van de woning, een auto en een fiets geraakt. Op beelden van een camera in de buurt is een jongeman te zien die een fles naar de woning gooit, een paar stappen achteruit stapt en de ontploffing vanop een afstand ook filmt.

Het parket onderzoekt de zaak en houdt rekening met een link naar het drugsmilieu. Ook in Hoboken was er afgelopen nacht een aanslag. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de 2 zaken. Straks meer in RTV Vandaag.

De buurt van Bethaniënstraat in Mechelen is opgeschrikt door een aanslag met een brandbom. (Foto's: RTV)