16u52

(9/4) 222 nieuwe besmettingen: bijna zelfde aantal als gisteren

Met 222 nieuwe besmettingen, blijft het aantal op hetzelfde niveau als gisteren. In Rivierenland zijn het er 87, in de Kempen 135.

Mechelen telt er 20, Lier en Sint-Katelijne-Waver de helft, 10. In Heist-op-den-Berg zijn het er 9 en Willebroek en Bornem 8. Nijlen telt 7 nieuwe covid-gevallen, Puurs-Sint-Amands 5 en Putte 4. Tot slot nog Berlaar, Bonheiden en Duffel, daar zijn het er 2. 

Naar de Kempen dan, waar we toch wel een aantal uitschieters zien. Turnhout telt er als grootste stad 18 bij, dat is er maar eentje meer dan Arendonk (17), en dat is veel voor de grensgemeente. Dan volgen Balen en Geel (11), Hoogstraten en Meerhout hebben er 8. Grobbendonk en Westerlo hebben 6 nieuwe positieve testen genoteerd, Mol 5.

Beerse, Herenthout, Herselt, Lille, Merksplas en Vosselaar tellen er 4 bij vandaag. Herentals, Hulshout, Ravels en Rijkevorsel 3. Twee nieuwe coronagevallen waren er in Laakdal en Oud-Turnhout, en eentje in Dessel, Kasterlee en Retie. Olen en Baarle-Hertog bleven gespaard van nieuwe besmettingen.