9u30

(8/5) 204 nieuwe besmettingen: uitschieters vooral in grote steden

Het aantal nieuwe besmettingen blijft op zowat hetzelfde niveau in de Kempen en Rivierenland, maar er zijn enkele uitschieters, vooral in de grotere steden en gemeenten.

In Rivierenland is er Mechelen met 14 extra positieve testen en ook Heist-op-den-Berg telt er 10 bij, Lier 9. vandaag. Opvallender is de +13 in Nijlen. Bonheiden telt er 6 bij, en 4 bijkomende besmettingen zijn er in Bornem, Duffel, Putte en Willebroek. In Puurs-Sint-Amands zijn het er 3, in Sint-Katelijne-Waver 2 en in Berlaar eentje.

Naar de Kempen dan: daar is Geel de uitschieter, net als gisteren, met 19 nieuwe besmettingen. Turnhout heeft er 15, Hoogstraten 14 en Mol 12. Herselt, Kasterlee en Rijkevorsel hebben er 6. Balen, Herentals, Oud-Turnhout en Vosselaar 5. 

Westerlo, Ravels en Lille tellen 4 nieuwe positieve coronatesten. Drie zijn het er in Arendonk, Beerse, en Grobbendonk. Twee in Laakdal, Retie, Meerhout en Dessel en eentje in Baarle-Hertog, Merksplas en Vosselaar. Olen, Hulshout en Herenthout houden vandaag de 0.