2u43

68 verwaarloosde honden van fokker bij Dierenbescherming Mechelen

Dierenbescherming Mechelen moest gisteren vervroegd de deuren sluiten. De dierenvrienden moesten in allerijl naar een fokker in Booischot. De oude man kon de verzorging van de honden niet maar aan en verwittigde zelf de dierenbescherming. Uiteindelijk werden er maar liefst een 68-tal honden overgebracht naar het dierenasiel. De dierenbescherming heeft normaal maar plaats voor 59 honden. De verzorgers hebben dus de handen meer dan vol en vrezen voor een financiële catastrofe.

Wachten voor adoptie

De Dierenbescherming trommelde inderhaast medewerkers en vrijwilligers op om zoveel mogelijk honden mee te nemen. Het gaat allemaal honden van hetzelfde ras, cane corso's, een ras uit Italië . De dieren bleken in niet al te beste conditie te zijn.

De honden krijgen vandaag nog een dagje rust om te bekomen. Vanaf morgen beginnen ze aan hun herstel want dan gaan ze allemaal naar de dierenarts. Ze moeten eerst nog terug gezond worden vooraleer ze naar een opvanggezin kunnen. Wie één van de hondjes wil adopteren, zal dus nog even moeten wachten.