3u19

(6/4) 109 besmettingen: laagste dinsdagaantal in 3 weken

Dinsdag is de dag waarop traditioneel de minste nieuwe coronabesmettingen worden gerapporteerd omdat op die dag de cijfers van het weekend geregistreerd worden en veel mensen stellen dan een doktersbezoek voor een test uit. Wanneer we alleen de dinsdagen bekijken, dan zien we dat we vandaag terug op het niveau zitten van 3 weken geleden wat dus goed nieuws is.

Kempen kent maar 1 dubbel cijfer

De stad Geel heeft met 10 de meeste nieuwe meldingen vandaag gevolgd door Turnhout met 9 maar dat is voor de hoofdstad van de Kempen met de meeste inwoners niet abnormaal veel. 

Daarna is er een kloof tot Vosselaar met 6 nieuwe gevallen wat voor de gemeente vrij veel is. In Hulshout zijn het er 5 wat ook vrij veel is voor de kleine gemeente. Daarna volgen Beerse, Herentals, Kasterlee en Westerlo met 4 en Herenthout, Herselt en Oud-Turnhout met 3 nieuwe besmettingen.

In Grobbendonk, Mol en Rijkevorsel zijn 2 extra mensen besmet geraakt en in Balen, Dessel, Hoogstraten, Meerhout, Merksplas en Ravels gaat het telkens om 1 inwoner.

7 gemeenten houden de 0. 

 

Rivierenland kent maar 1 dubbel cijfer

In Heist-op-den-Berg zijn 10 extra besmettingen genoteerd en in Mechelen-stad 6.

Bonheiden, Bornem, Lier en Puurs-Sint-Amands tellen 4 nieuwe coronagevallen en Duffel en Putte 3.

In Willebroek zijn 2 extra mensen besmet geraakt en in Berlaar en Sint-Katelijne-Waver gaat het om 1 iemand. 

Nijlen houdt de 0.

167 volledig gevaccineerden erbij

Tijdens het paasweekend is er niet veel gevaccineerd. In Duffel gaat het wel om 59 mensen, in Ravels zijn het er 26 en in Hoogstraten 22. 

Merksplas en Rijkevorsel tellen er 12 dubbel gevaccineerden bij, Arendonk 9, Mol 6 en Balen 4.

In de andere gemeenten zijn het er telkens nog minder.