4u17

(5/12) 157 nieuwe besmettingen: lokale uitschieters

Voor de afgelopen 24u meldt Sciensano 157 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Als je het aantal besmettingen over een aantal dagen bekijkt, zie je een dalende tendens.

Al durven de cijfers van dag tot dag nogal sterk verschillen. Dat kan verschillende oorzaken hebben: een aantal tests die zijn blijven liggen en plots samenkomen. Meer mensen zonder klachten die ook worden gecontroleerd. Of een zeer lokale sterke opstoot. Dikwijls heeft het dan te maken met een uitbraak in een woon-zorgcentrum.

34 besmettingen in Turnhout

In Turnhout zijn er zo bijvoorbeeld 34 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat is een zeer sterke opstoot. Iets gelijkaardigs zien we in Balen (+15) en Geel (+13). 

Ook Mol (+8), Arendonk (+6), Hoogstraten (+5), Kasterlee (+4), Retie (+4) en Vosselaar (+4) hebben in vergelijking vrij veel nieuwe positieve testen. Alle andere Kempense gemeente hebben er 3 of minder. Er zijn ook 6 gemeenten zonder nieuwe besmettingen vandaag: Baarle-Hertog, Herenthout, Herselt, Hulshout, Vorselaar en Westerlo. 

Alles samen telt de Kempen 117 nieuwe besmettingen de laatste 24u.

'Mooi' verdeeld

In de regio Mechelen is er geen enkele gemeente zonder nieuwe besmettingen. Maar ook geen enkele met 'dubbele cijfers'. De besmettingen lijken daar mooi verdeeld. Als je dat al zo kan zeggen. 

De sterkste stijging is voor Bornem (+8). Mechelen, de grootste stad bij ons, heeft 6 nieuwe Covid-19-gevallen. Lier en Bonheiden hebben er 5, Puurs-sint-Amands 4 en alle andere gemeenten hebben er minder.

Dat brengt het totaal aantal besmettingen voor de regio Mechelen op 40.

 

Foto: archief