7u58
woensdag 10 augustus
30°C
22 km

(5/10) Hoog aantal nieuwe besmettingen: + 258

Sciensano heeft opnieuw de coronacijfers doorgegeven. Opgelet het gaat om cijfers van de afgelopen 3 dagen maar het is van 10 augustus geleden dat dit aantal nog zo hoog opliep. In Kempen gaat het om 159 nieuwe besmettingen, in Rivierenland 99.

Er zijn een aantal steden en gemeenten waar het aantal coronabesmettingen sterk is toegenomen. Geen enkele stad of gemeente bleef zonder nieuwe besmettingen. 

Rivierenland +99  

Heist-o/d-Berg telt er maar liefst 27 bij. En dat is een opmerkelijk cijfer. Daarna volgt stad Mechelen met 25. Telkens 8 in Bonheiden en St.-Kat.-Waver, 7 in Lier, Putte en Willebroek, 6 in Puurs-St.-Amands. De andere gemeenten hebben er één inwoner bij die een covid’19-besmetting opliep. Het gaat om Berlaar, Bornem, Duffel en Nijlen. 

Kempen + 159

Stad Turnhout heeft 24 nieuwe besmettingen bij, 17 in Mol, 12 in Merksplas wat hoog is voor zo’n kleine gemeente. Ook 11 bij buur en stad Hoogstraten. Verder telkens 10 in Geel en Herentals. 7 in Retie, 6 in Olen Dessel en Balen. Telkens 5 inwoners van de gemeenten Arendonk, Beerse, Kasterlee, Lille en Westerlo raakten besmet. 4 in Hulshout en 3 in Herenthout, Oud-Turnhout, Rijkevorsel, Laakdal, 2 in Vosselaar en Herselt. En 1 in Baarle-Hertog, Vorselaar, Ravels, Meerhout en Grobbendonk.