6u20

5 200 supporters kunnen KV Mechelen niet aan winst helpen

KV Mechelen heeft zijn eerste wedstrijd voor publiek niet kunnen winnen. KV Mechelen verloor voor de ogen van 5 200 supporters op eigen veld met 0-1. KV Mechelen had nochtans de overwinning binnen handbereik. Maar Aster Vranckx miste een niet te missen kans. Het leek een gelijkspel te worden. Maar in de laatste seconde van de extra tijd scoorden de bezoekers uit Oostende toch nog.

Na een half jaar voetbalde KV Mechelen vanmiddag voor het eerst weer met publiek. KV Mechelen werkte samen met de stad een plan uit zodat 5200 supporters de wedstrijd mee konden beleven op een corona-veilige manier. Daarbij kwamen er uiteraard wel wat regels kijken. Zo moesten de supporters voldoende afstand houden op de tribunes en moesten ze een mondmasker dragen. Er werd ook een heel circulatieplan uitgestippeld.

Omdat alles ordelijk en met de nodige afstand moest gebeuren, stonden er voor de wedstrijd wel wat aanschuifrijen. Maar iedereen geraakte op tijd op zijn zitje. De supporters die er vanmiddag bij waren, zijn abonnees die zich vooraf registreerden. Het lot bepaalde dan wie bij deze wedstrijd mocht komen supporteren.

Weer sfeer in het AFAS-stadion van KV Mechelen. (Foto's: Twitter KV Mechelen)