13u18

49 nieuwe coronabesmettingen: een forse stijging!

Er zijn de afgelopen dag maar liefst 49 coronabesmettingen bijgekomen. Het arrondissement Mechelen noteert er 31. Het arrondissement Turnhout 18. De cijfers komen van Sciensano.

Mechelen-stad heeft 23 nieuwe besmettingen.

De stad Mechelen springt er uit met zomaar eventjes 23 mensen die bijkomend besmet zijn. In totaal overschrijdt de stad zo de kaap van 400 besmettingen. Het zijn er nu 421 sinds maart. De stad nuanceert wel dat het gaat om cijfers van 2 dagen die door Sciensano zijn samengeteld. In Nijlen komen er 4 besmettingen bij, In Lier, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek en Puurs-Sint-Amands telkens 1.

18 besmettingen in arrondissement Turnhout

De aan elkaar grenzende gemeenten Meerhout en Laakdal in het oosten van het arrondissement kennen de meeste nieuwe besmettingen in het arrondissement Turnhout. Beide gemeenten noteren er 3. Mol, Westerlo, Lille en Arendonk hebben 2 nieuwe besmettingen. Beerse, Herentals, Hoogstraten en Olen telkens 1.

15 gemeenten boven alarmdrempel

Met de nieuwe cijfers erbij zitten er nu al 15 gemeenten in onze regio boven de alarmdrempel van 20 recente gevallen bekeken op 100.000 inwoners.

Nijlen in het arrondissement Mechelen heeft nu de slechtste score voor Vosselaar, Olen en Beerse in het arrondissement Turnhout. Het gaat telkens om kleinere gemeenten waar een extra besmetting sneller doortikt dan in een grote gemeente met veel inwoners. Mechelen met vandaag dus 23 nieuwe gevallen staat op plaats 5 voor Hoogstraten, Lille en Arendonk. 

 

Ook Sint-Katelijne-Waver, Grobbendonk, Herentals, Lier, Oud-Turnhout en Kasterlee zitten boven de alarmdrempel van 20 gevallen tijdens de laatste 7dagen bekeken op 100.000 inwoners. Westerlo sluit het rijtje, het zit net op die drempel.