2u18

(4/3) 143 besmettingen: dubbel van gisteren

72 besmettingen komen erbij in de Kempen vandaag en 71 in de regio Mechelen. Er zijn weer duidelijke haarden op een aantal plaatsen en die drijven het totale aantal op.

3 uitschieters in regio Mechelen

Willebroek heeft met 14 nieuwe coronagevallen het hoogste aantal en daarbij zitten ook de besmettingen in de school 't Venneke. Heist-op-den-Berg heeft 12 nieuwe besmettingen en Mechelen-stad 11.

In Bornem zijn 8 extra mensen besmet geraakt en in Puurs-Sint-Amands 7. In Duffel gaat het om 5 mensen, in Sint-Katelijne-Waver om 4 en in Putte en Lier om 3 inwoners.

Bonheiden heeft 2 nieuwe coronagevallen en Berlaar en Nijlen 1.

Grotere Kempen minder getroffen dan regio Mechelen

De Kempense hoofdstad Turnhout heeft meteen ook de meeste nieuwe coronabesmettingen: 10. Daarna volgt -en dat is opvallend- het kleine Olen met 7 en Mol met 5.

In Balen zijn 4 extra mensen besmet geraakt net als in Geel, Herentals, Hoogstraten, Ravels en Vorselaar. Daarna volgen Beerse, Kasterlee, Lille, Merksplas, Retie en Westerlo.

In Hulshout, Vosselaar en Laakdal zijn er 2 nieuwe gevallen en in Arendonk en Dessel 1.De andere gemeenten zijn vrij van nieuwe besmettingen.