3u30

(4/12) 111 nieuwe besmettingen: helft minder dan gisteren

Sciensano meldt in onze 2 arrondissementen 111 nieuwe coronabesmettingen vandaag. Dat zijn er ongeveer de helft minder dan gisteren. Het aantal nieuwe besmettingen per dag schommelt nu toch al anderhalve week rond de 100, met soms uitschieters door besmettingen in woonzorgcentra.

In het arrondissement Mechelen gaat het over 27 nieuwe gevallen: 8 in Mechelen, het hoogste aantal. Verder waren er 4 nieuwe besmettingen in Heist-op-den-Berg en Willebroek. 3 in Nijlen en Bonheiden, 2 in Putte en eentje in Duffel, Puurs-Sint-Amands en Sint-Katelijne-Waver. Berlaar, Bornem en Lier telden geen nieuwe gevallen. 

In het arrondissement Turnhout, steken Turnhout (13) en Mol (11) er nog bovenuit. Gevolgd door Arendonk (6) en dan Geel, Hoogstraten, Rijkevorsel en Vosselaar (5). 4 mensen kregen te horen dat ze besmet zijn in Balen en 3 nieuwe gevallen waren er in Beerse, Dessel, Hulshout, Lille en Oud-Turnhout.

Heel wat gemeenten telden 2 nieuwe coronabesmettingen: Kasterlee, dat de kaap van 500 besmettingen rondt, Merksplas, Olen, Ravels, Retie en Westerlo. En Herenthout, Vorselaar en Laakdal hebben er eentje extra. Baarle-Hertog, Herentals, Herselt en Meerhout bleven de afgelopen 24 uur vrij van nieuwe coronapatiënten.