6u07

378 nieuwe coronabesmettingen: forse stijgingen in Mechelen en Oosterkempen

In het arrondissement Mechelen zijn er 220 bijkomende coronagevallen, In het arrondissement Turnhout gaat het om 158 nieuwe besmettingen

Stad Mechelen sterkste stijger met 65, Heist-op-den-Berg volgt met 28

De stad Mechelen schrijft er vandaag 65 nieuwe besmettingen met corona bij wat veel is voor één dag, al kan het ook weer gaan om een optelsom van een aantal dagen. Ook Heist-op-den-Berg stijgt fors met 28 nieuwe gevallen.

Lier heeft er  24 en rondt zo de kaap van de 500 besmettingen in totaal. (zie kaartje elders op deze pagina). In Puurs-Sint-Amands zijn 19 mensen bijkomend besmet geraakt en in Willebroek en Putte 15.

Sint-Katelijne-Waver telt er 12 nieuwe besmettingen bij en Bornem 11. Bonheiden en Nijlen noteren elk 10 nieuwe gevallen. In Duffel zijn het er 8 en in Berlaar 3.

Mol alweer hoogste stijger in de Kempen, Laakdal ook fors naar omhoog

In Mol zijn er alweer 23 coronabesmettingen bijgekomen. Buurgemeente Geel telt er 19 gevallen bij, Laakdal 14 en Balen 13. In Hoogstraten zijn er 11 nieuwe besmettingen net als in Westerlo. Retie telt 8 nieuwe gevallen, Grobbendonk, Rijkevorsel en Arendonk elk 7. 5 nieuwe besmettingen zijn er in Hulshout, Ravels, Herentals en Beerse.

In Turnhout zijn 4 mensen bijkomend besmet geraakt net als in Dessel. In Meerhout en Kasterlee gaat het om 3 mensen. Herselt, Vorselaar, Olen, Baarle-Hertog, Oud-Turnhout en Herenthout noteren 2 nieuwe besmettingen. 1 nieuwe besmetting is er in Lille en Merksplas. Vosselaar is de enige gemeente zonder nieuwe besmetting.