11u53

35 nieuwe besmettingen in Kempen en Mechelen (6/08)

Gezondheidsinstituut Sciensano meldt vanmorgen 35 nieuwe positieve coronagevallen in onze regio. Dat is opvallend meer dan de voorbije dagen.

20 in de Kempen

In de Kempen hebben 11 gemeenten nieuwe besmettingen. In de steden Herentals en Turnhout zijn het er 3. In Arendonk, Oud-Turnhout, Hoogstraten, Mol en het kleine Vosselaar telkens 2. In die laatste kwamen er gisteren ook al 3 positieve gevallen bij. En tot slot noteert Sciensano één nieuwe besmetting in Kasterlee, Laakdal, Hulshout en Beerse. 

15 in de Mechelse regio

In het arrondissement zijn het er vandaag 15 in 5 gemeenten. Met Nijlen als grote uitschieter: daar kwamen er 6 geregistreerde besmettingen bij. Die zijn vermoedelijk toe te wijzen aan de 2 cafés waarover we het al hadden. Lier en Duffel tellen 3 extra besmettingen met het coronavirus. Heist-op-den-Berg 2, Mechelen eentje.

14 gemeenten boven alarmdrempel

In totaal 14 gemeenten zitten boven de alarmdrempel van 20 besmettingen ten aanzien van 100.000 inwoners tijdens de afgelopen 7 dagen. Vosselaar heeft in verhouding de meeste besmettingen. Daarna volgen Beerse, Olen, Duffel, Nijlen, Mechelen en Hoogstraten, Herentals, Sint-Katelijne-Waver, Lille, Grobbendonk, Kasterlee, Rijkevorsel en Oud-Turnhout.