3u38

(3/5) 105 nieuwe besmettingen: duidelijk minder dan andere maandagen

Er zijn vandaag 105 nieuwe besmettingen met het coronavirus die Sciensano meldt vanuit onze regio. Dat is ongeveer een derde minder dan andere maandagen in april. Een sterke daling dus.

In de regio Rivierenland zien we 10 nieuwe positieve testen in Mechelen, in Willebroek en Bornem zijn het er 7 en 6 in Lier. Verder 4 in Duffel en Sint-Katelijne-Waver, 3 in Heist-op-den-Berg en 2 in Puurs-Sint-Amands en Putte. Eentje was er in Bonheiden en Berlaar bleef gespaard van nieuwe gevallen. 

In de Kempen dan: daar zien we een hoog cijfer in Mol, 12 nieuwe gevallen, maar daar was ook een uitbraak(je) in een school. Alle andere gemeenten blijven onder de dubbele cijfers. Hoogstraten telt er 7 en Turnhout 5. 

Geel, Herselt, Oud-Turnhout en Vorselaar hebben 3 nieuwe gevallen. Arendonk, Baarle-Hertog, Herenthout, Ravels, Rijkevorsel en Westerlo 2. Eentje bijkomend was er in Vosselaar, Retie, Lille, Hulshout, Grobbendonk, Herentals, Dessel en Balen. Beerse, Kasterlee, Meerhout, Merksplas, Olen en Laakdal telden geen nieuwe coronabesmetting.