10u58

34 nieuwe coronabesmettingen: 14 gemeenten halen alarmdrempel (31/7)

In onze regio zijn er de afgelopen 24 uur weer 34 nieuwe besmettingen gemeld bij gezondheidsinstituut Sciensano. Ze doen zich voor in 19 van onze 39 gemeenten. De helft dus.

Stad Mechelen grootste absolute stijger : steden duidelijk meer getroffen

Mechelen kent 5 nieuwe besmettingen, onze grootste stad staat daarmee bovenaan het lijstje. Lier en Herentals volgent met 4 nieuwe besmettingen. De steden Turnhout en Hoogstraten hebben telkens 3 nieuwe meldingen en de stad Geel 2.

13 gemeenten met 1 besmetting: virus is ver verspreid

Bornem, Heist-op-den-Berg, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Nijlen uit het arrondissement Mechelen melden 1 nieuwe besmetting. Uit het arrondissement Turnhout zijn het Dessel, Hulshout, Kasterlee, Meerhout, Ravels, Rijkevorsel, Vosselaar en Westerlo die 1 nieuwe besmetting melden.

14 gemeenten halen alarmdrempel

Intussen zijn er al 14 gemeenten waar de toestand alarmerend genoemd kan worden. Dat wil zeggen dat er op een periode van 7 dagen 20 besmettingen of meer zijn geweest op een populatie van 100.000 inwoners. Duffel is zo proportioneel het meest getroffen. Daarna volgen Hoogstraten, Vorselaar, Herentals, Olen, Lier, Baarle-Hertog, Turnhout, Rijkevorsel, Willebroek, Putte, Kasterlee, Mechelen en Westerlo dat net op de alarmdrempel zit.