12u22

33 bewoners en 8 personeelsleden Milsenhof Mechelen besmet met covid-19

In het Mechelse woonzorgcentrum Milsenhof aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof in de binnenstad blijken veel bewoners en personeelsleden besmet met het coronavirus. Eergisteren testte er een bewoner positief en daarop werden de andere 108 bewoners en personeelsleden getest.

WZC wordt opgesplitst in 2 delen

Het woonzorgcentrum kreeg de resultaten vrijdag binnen. Het blijkt nu om 30 bewoners en 8 personeelsleden te gaan. Het wzc nam meteen maatregelen om de bewoners van elkaar te scheiden. Mensen verhuizen om te voorkomen dat de besmette bewoners de anderen kunnen aansteken en ook het verplegend personeel blijft vast verbonden aan 1 van de 2 afdelingen. Familieleden van positief geteste bewoners, kregen een telefoontje. Er is voorlopig geen bezoek mogelijk in woonzorgcentrum Milsenhof. Het gaat met andere woorden in lockdown.

Geen bezoek mogelijk

RTV kreeg vrijdag in de vooravond verschillende telefoontjes van familieleden van bewoners die zich ongerust maakten. Ze hadden bericht gekregen dat hun familieleden besmet waren maar het wzc wou geen informatie geven over de grootte van de besmettingshaard. Verschillende telefoontjes van onze redactie bleven onbeantwoord op de mededeling na dat eerst iedereen in veiligheid moest worden gebracht en dat de bewoners voor gingen.

Nu het totale aantal besmettingen bekend is, blijkt dat de toestand in het rusthuis zeer ernstig is al zijn er ook bewoners die positief zijn maar geen symptomen vertonen.

Ook laatste 3 testen blijken positief

2 bewoners zijn overgebracht zijn naar het ziekenhuis.Van 3 bewoners lieten de resultaten op zich wachten, ook zij blijken alledrie besmet. Tijdens de eerste golf was er in Milsenhof geen enkele coronabesmetting.

Jo Leemans niet besmet

Ook de 93-jarige zangeres en actrice Jo Leemans woont in Milsenhof. Zij is niet besmet geraakt.