18u35

(29/7) 138 nieuwe besmettingen: lichte stijging na gisteren

In totaal voor beide regio's is er een lichte stijging in het aantal nieuwe besmettigen, maar er is hoop want lokaal zijn er hier en daar wat verbeteringen. In het Rivierenland gaat het van 47 naar 53 en de Kempen scoort het slechtst met 65 naar 81 nieuwe besmettingen.

Mechelen

De uitschieters in regio Mechelen zijn de stad zelf met 12 nieuwe besmettingen en in de omliggende gemeente Willeroek zijn dat er 10. De stad Lier gaat van 12 naar 9 nieuwe besmettingen en komt zo op plaats drie met meeste nieuwe besmettingen. Sint-Katelijne-Waver doet het beter dan gisteren en gaat van 12 naar 8 nieuwe besmettingen. De laagste besmettingen doen zich voor in gemeenten Puurs, Berlaar en Putte met 1 nieuwe besmetting.

Kempen

De uitschieters in de Kempen zijn Mol, Hoogstraten en Geel met 13,11 en 10 nieuwe besmettingen. Opvallend want gisteren stond de teller voor Mol nog op 6 en voor Geel zelfs op 3. Ook Turnhout kent een lichte stijging en gaat van 4 naar 7 nieuwe besmettingen. En in Kasterlee is het verdubbeld en staat de teller voorlopig op 8. Maar er is hoop, want onder meer Vorselaar, Herselt en Retie hebben geen enkel nieuwe besmetting.