18u42

(29/4) 223 nieuwe besmettingen: Noorderkempen opvallend getroffen

Het leek gisteren de goede kant op te gaan met de nieuwe besmettingen, maar de dagcijfers blijven wispelturig. Vandaag komen er weer meer dan 100 bij. Bijna allemaal besmettingen in gezinnen maar er zijn ook scholen, bedrijven en kinderdagverblijven met corona. In Rivierenland gaan we van 55 naar 85 besmettingen, in Kempen van 73 naar 138.

Noorderkempen zwaarst getroffen

In de Kempen vallen de hoge cijfers van de grensgemeenten met Nederland op. Turnhout heeft als hoofdstad 21 nieuwe gevallen maar het veel kleinere Hoogstraten noteert er ook 17. Ravels en Mol hebben 10 nieuwe gevallen en Arendonk 9.

Geel noteert vandaag 11 nieuwe gevallen en Balen en Westerlo 7.

In Herentals zijn 6 extra mensen besmet geraakt, in Kasterlee 5 en in Rijkevorsel, Lille en Beerse 4. Dessel, Herselt en Retie hebben 3 nieuwe positieve tests doorgegeven.

Grobbendonk, Herenthout, Meerhout, Olen, Oud-Turnhout en Laakdal noteren 2 niewe gevallen en Baarle-Hertog en Vosselaar 1.

Hulshout, Merksplas en Vorselaar hebben geen nieuwe besmettingen.

Mechelen weer in de dubbele cijfers

Mechelen met 23, Puurs-Sint-Amands met 11 en Lier met 10 besmettingen zijn vandaag koplopers in Rivierenland. 

Bornem heeft 9 nieuwe gevallen, Heist-op-den-Berg 7 en Bonheiden, Duffel en Willebroek 5.

In Putte zijn 4 extra mensen besmet geraakt en in Sint-Katelijne-Waver 3. Nijlen heeft 2 nieuwe besmettingen en Berlaar 1.

Minder dubbele vaccinaties dan gisteren

Gisteren werd er meer gevaccineerd in Rivierenland en vandaag zijn de rollen omgedraaid en noteert de Kempen meer vaccinaties.

Geel heeft met 60 opvolgingsspuitjes het grootste aantal gevolgd door Mol met 30 en Turnhout met 15. Westerlo heeft er 13 en Olen en Herentals 10.

Nijlen telt 16 volledig gevaccineerden erbij, de andere gemeenten in Rivierenland doen het met een enkel getal.