(29/11) 126 nieuwe coronagevallen: 8 gemeenten zonder nieuwe besmettingen

zon 29 Nov 2020
In de Kempen zien we in totaal 86 nieuwe besmettingen en wat opvalt, is dat de gemeente Arendonk er daar in haar eentje 1 op de 5 van voor haar rekening neemt: Arendonk heeft 17 nieuwe besmettingen. In het arrondissement Mechelen zijn er maar 40 nieuwe besmettingen. daar is het Mechelen-stad dat er 1 op de 4 van telt: 11 nieuwe meldingen om precies te zijn.

Maar 3 keer dubbele cijfers in beide arrondissementen samen

Na Arendonk volgt in de Kempen Turnhout met 13 nieuwe besmettingen en Mol met 9. In Geel zijn het er 7 en in Laakdal 6.

Herentals telt 5 nieuwe besmettingen en Ravels 4. In Westerlo zijn 3 extra mensen besmet geraakt net als in Rijkevorsel, Dessel en Beerse. In Herselt, Hoogstraten, Hulshout en Olen zijn het er 2. 1 nieuwe besmetting is gemeld in Grobbendonk, Lille, Meerhout, Oud-Turnhout en Vosselaar.

7 Kempense gemeenten zijn vrij van nieuwe besmettingen: Vorselaar, Retie, Merksplas, Kasterlee, Herenthout, Balen en Baarle-Hertog. 

Bijna overal lage cijfers in Mechels arrondissement

Na Mechelen-stad valt er een gat in het lijstje met nieuwe besmettingen. Lier telt er 6 bij, Heist-op-den-Berg 5 en Sint-Katelijne-Waver en Bornem 4. In Puurs-Sint-Amands zijn het 3 mensen extra die besmet zijn geraakt en in Putte en Duffel 2.

Berlaar, Bonheiden en Willebroek tellen 1 nieuwe besmetting. In Nijlen zijn er geen.