15u31

(28/11) 193 nieuwe besmettingen: stijging te wijten aan Mechelen-stad

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze regio blijft zo goed als stabiel. 95 mensen extra in het arrondissement Mechelen en 98 in de Kempen.

+46 in Mechelen-stad

In de stad Mechelen komen er 46 extra besmettingen bij. Waar die ineens vandaan komen is niet meteen duidelijk. Misschien gaat het om nu pas bijgetelde gevallen van een paar dagen geleden. Zelfs als we rekening houden met het aantal inwoners van de stad wijkt het resultaat af.

In Lier, Puurs-Sint-Amads en Willebroek zijn 8 extra mensen besmet geraakt , in Sint-Katelijne-Waver 7 en in Bornem 6.

Putte, Heist-op-den-Berg en Bonheiden hebben 3 nieuwe besmettingen, Nijlen heeft er 2 en Duffel 1. In Berlaar is er geen nieuwe besmetting.

Dubbele cijfers in gemeenten met uitbraken in rusthuizen

Turnhout heeft 14 nieuwe besmettingen waarschijnlijk nog deels gelinkt aan de uitbraak in de 2 WZC's op de Kaai. Balen heeft er 13 en daar geldt hetzelfde voor ter Nethe. In Laakdal zijn er 11 wat te maken heeft met een uitbraak in wzc De Winde (zie elders op homepage) en in Geel zijn er 10 nieuwe gevallen.

In de andere gemeenten liggen de cijfers beduidend lager met 6 in Hoogstraten, 5 in Herentals, Mol en Westerlo en 4 in Arendonk en Herselt.

In Dessel en Lille zijn er 3 mensen extra besmet geraakt, in Herenthout, Hulshout, Meerhout en Retie 2 en in Grobbendonk, Kasterlee, Merksplas, Olen, Ravels, Rijkevorsel en Vosselaar 1.

Onze 2 kleinste gemeenten Baarle-Hertog en Vorselaar zijn vrij van nieuwe meldingen net als Oud-Turnhout en Beerse.