22u09

28/09: Besmettingen stijgen maar minder snel +32 in Mechelen, +34 Kempen

Het aantal coronameldingen in onze regio ging de voorbije dagen flink de hoogte in. Toch is de stijging vandaag niet zo fel als de vorige dagen. Dat blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Bovendien is de trend gelijkopgaand voor beide arrondissementen. In Mechelen werden 32 nieuwe corona-besmettingen geteld. Arrondissement Turnhout moest 34 besmettingen laten optekenen.

Regio Mechelen   +32

Koploper in de regio Mechelen is zoals gewoonlijk stad Mechelen met 11 nieuwe besmette inwoners. Ook stad Lier heeft er 6 besmettingen bij. Verder lieten Bornem, Willebroek en Puurs-St.-Amands elk 3 besmettingen optekenen. 2 besmettingen waren er in Bonheiden en Duffel.  Ten slotte kregen Nijlen en St.-Katelijne-Waver er elk 1 bij.

Regio Kempen    +34

De nieuwe coronabesmettingen zijn vooral in de Noorderkempen terug te vinden. Hoogstraten met 7 en Beerse met 5 springen hier uit. Daarnaast waren er in Turnhout, Grobbendonk en Lille  4 nieuwe coronabesmettingen. Oud-Turnhout heeft er 2 bij. Volgende gemeenten hebben elk 1 nieuwe besmetting: Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Herentals, Merksplas, Westerlo en Laakdal.

Hoeveel geregistreerde coronabesmettingen (in absolute cijfers) zijn er in uw gemeente in de Kempen of Mechelse regio? Bekijk het hier.https://www.rtv.be/covid-19-besmettingen-regio-kempen-mechelen