22u54

(27/1) 88 nieuwe coronagevallen: nergens dubbele cijfers

De coronacijfers van vandaag liggen niet veel hoger dan gisteren en dat is goed nieuws want op dinsdag worden gemiddeld de minste nieuwe gevallen door Sciensano gerapporteerd na de testen tijdens het weekend die dan kleiner zijn in aantal.

Kempen heeft 51 nieuwe gevallen

In de Kempen heeft Mol met 8 besmettingen het hoogste aantal vandaag. In Mol is de school van 't Rauw, de Zandloper, dicht. In Turnhout zijn er 7 nieuwe gevallen en in de Molse buurgemeente Balen 6.

Hoogstraten volgt met 5 en Geel met 4 nieuwe besmettingen. In Westerlo gaat het om 3 mensen. Dessel, Herenthout, Herselt, Lille, Oud-Turnhout en Retie hebben 2 nieuwe gevallen.

Baarle-Hertog, Beerse, Hulshout, Kasterlee, Merksplas en Vosselaar hebben 1 nieuw geval. De andere 9 gemeenten zijn coronavrij vandaag. 

 

37 nieuwe gevallen in Regio Mechelen

Heist-op-den-Berg noteert 9 nieuwe gevallen vandaag. In de gemeente was er een uitbraak in de school in Hallaar. Mechelen-stad telt 7 nieuwe besmettingen en Nijlen 6.

In Lier zijn 4 extra mensen besmet geraakt en in Puurs-Sint-Amands en Duffel 3. In Bonheiden en Sint-Kateljne-Waver gaat het om 2 mensen.

1 nieuwe besmetting is er in Berlaar. Bornem, Putte en Willebroek hebben geen extra besmettingen vandaag.