9u39

(26/6) Heel lokale corona-opstootjes

De coronacijfers in de Kempen en Rivierenland blijven de goede kant opgaan. Alles samen registreerde het gezondheidsinstituut Sciensano 25 nieuwe besmettingen voor onze regio de afgelopen 24u. Dat zijn er een paar meer dan vrijdag. Maar dat heeft alles te maken met enkele heel lokale opstootjes.

Duffel en Mechelen

In Duffel kwamen er zo bijvoorbeeld 7 nieuwe besmettingen bij. Het lijkt er dus op dat daar een soort van clusterbesmetting is. Want ook de voorbije dagen kwamen er telkens wel één of twee nieuwe Covid-gevallen bij. Maar nu dus op 1 dag plots 7.

Ook in Mechelen werden voor de afgelopen dag 8 nieuwe positieve gevallen gerapporteerd. Voor een stad als Mechelen, met bijna 87 000 inwoners, is dat misschien niet zo heel veel. Maar de dagen voordien waren er nooit meer dan 4 besmettingen op één dag.

26 gemeenten zonder nieuwe besmettingen

Maar voor de rest zitten de coronabesmettingen in een dalende tendens. In maar liefst 27 gemeenten kwamen er geen nieuwe besmettingen bij. En voor veel van die gemeenten is dat niet uitzonderlijk, maar waren er de afgelopen dagen ook geen, of amper, nieuwe Covid-gevallen.

Ten slotte zijn er nog 10 gemeenten waar er 1 nieuwe besmetting bijkwam. Voor Rivierenland was dat het geval in Bonheiden, Lier, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. En in de Kempen gaat het om Geel, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Westerlo en Laakdal.

 

Foto: archiefbeeld