3u52

(26/02) 172 besmettingen: 3de hoogste cijfer deze maand

172 nieuwe coronabesmettingen zijn er geregistreerd bij Sciensano in de arrondissementen Turnhout en Mechelen de afgelopen 24 uur, het 3de hoogste cijfer deze maand. Ook bij ons is er dus een stijgende trend, hoewel er minder wordt getest.

In het arrondissement Mechelen zijn het er 70, met een uitschieter in Heist-op-den-Berg: 14 in totaal. Verder zien we 9 nieuwe gevallen in Puurs-Sint-Amands en 8 in Willebroek. Drie gemeenten tellen er 7 bij: Sint-Katelijne-Waver, Lier en Berlaar. Mechelen krijgt er 6 bij en Bornem, Duffel en Nijlen 4. Bonheiden en Putte houden de 0 vandaag.

In het arrondissement Kempen zien we 102 nieuwe corona-gevallen: 22 in Turnhout. De andere gemeenten kenden een minder grote stijging: in Retie zijn het er 9 en in Kasterlee 8 en Merksplas 7. Herenthout krijgt er 6 bij. In Arendonk, Balen , Geel, Meerhout, Mol en Vosselaar waren er 4 nieuwe positieve corontesten. 

Verder 3 in Rijkevorsel, Ravels en Herselt en ook nog 2 in Beerse, Herentals, Hoogstraten, Lille, Olen, Oud-Turnhout en Westerlo. Laakdal, Vorselaar en Grobbendonk hadden 1 extra besmetting. En Dessel,  Hulshout en Baarle-Hertog hielden de 0.