5u22

25.000ste prikje tegen corona in vaccinatiecentrum Nekkerhal

In het vaccinatiecentrum in Mechelen is vanmiddag het 25.000ste vaccin tegen corona gezet. De persoon die het prikje kreeg, kreeg er meteen een bos bloemen bij uit handen van burgemeesters Vandersmissen (Mechelen) en Sels (Sint-Katelijne-Waver). Deze week alleen al werden er in het vaccinatiecentrum meer dan 6000 spuitjes gezet.

De vaccinactiecampagne is duidelijk onder stoom gekomen. Volgende week worden er nog eens zowat 6000 vaccins gezet in de Nekkerhal (waar de inwoners van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver ingeënt worden). De week nadien worden er meer dan 8000 spuitjes gezet. Ook de thuisvaccinaties zijn deze week begonnen. Al ongeveer 70 personen kregen thuis hun vaccin tegen corona. 

Meer dan 27.000 prikjes in centrum Pallieterland

In het vaccinatiecentrum Pallietersland in Lier, waar ook de inwoners van Duffel, Nijlen, Berlaar en Ranst gevaccineerd worden, stond de teller woensdag al op 27.521 gezette spuitjes. De volgende week worden daar heel wat tweede dossissen gezet. Voor de week van 17 mei gingen ook 6.000 nieuwe uitnodigingen buiten. Het centrum zal die week 5 dagen van 8 tot 20 uur geopend zijn en er wordt op alle 5 de vaccinatielijnen gevaccineerd.

De cijfers tonen ondertussen dat de eerstelijnszone op dit moment het streefdoel van een minimum vaccinatiegraad van 70% haalt. Dit cijfer geldt voor minstens één gezette prik binnen de doelgroep 65-plussers.