19u35

25-jarige man uit Vorselaar beschiet moeder en stiefvader met luchtdrukpistool

Een 25-jarige man uit Vorselaar riskeert een gevangenisstraf van 30 maanden omdat hij zijn moeder en stiefvader heeft beschoten met een luchtdrukpistool. Daarnaast stichtte hij ook al brand bij zijn ex-vriendin. De man is ondertussen al drie keer correctioneel veroordeeld en heeft geen normbesef meer. Dat heeft allemaal te maken met zijn druggebruik, volgens zijn advocaat Dirk Vliegen.

Op het moment van de schietpartij zou de man een verhitte discussie hebben met zijn ouders, omdat hij zich wilde losmaken van zijn bewindvoerder. Op een gegeven moment verliest de man de controle, begint hij dingen stuk te slaan en schiet hij zelfs met een luchtdrukpistool richting zijn moeder en stiefvader. Die laatsten konden zich gelukkig net op tijd verschuilen achter een kast en zijn gevlucht via het schuifraam. Op dat raam werd later ook kogelinslag gevonden. 

De man uit Vorselaar heeft nog wat andere overtredingen op zijn naam staan. Zo betaalde hij al op verschillende plaatsen met vals geld, wordt hij verdacht van drugshandel, stal hij geld van zijn ex-vriendin én stichtte hij brand in haar woning. Dat laatste gebeurde in maart van dit jaar. De man had in de woning van zijn ex-vriendin een tractorband in brand gestoken, maar hij ontkende dat hij iets te maken had met de brandstichting. Toch heeft het parket voldoende bewijzen tegen hem, want op zijn slaapkamer werden aanmaakblokjes gevonden die identiek waren aan degenen waarmee de brand gesticht werd en zijn kleren roken naar ammoniak.  

Voor de schietpartij met het luchtdrukpistool vordert het parket nu een celstraf van 30 maanden en een boete van 1000 euro. Maar met alle eerdere veroordelingen erbij opgeteld bedraagt zijn celstraf meer dan 37 maanden.

Foto: GVA