6u33

242 nieuwe coronagevallen: virus is weerbarstig in 36 gemeenten (19/11)

Het coronavirus verspreidt zich allesbehalve geleidelijk en de dagcijfers staan erom bekend dat ze durven schommelen en dat is ook vandaag zo. In de Kempen komen er 123 gevallen bij en in het arrondissement Mechelen 119. Opnieuw een duidelijke stijging dus in vergelijking met gisteren toen 12 gemeenten zelfs vrij waren van nieuwe besmettingen.

5 Kempense gemeenten met dubbele cijfers

Uitschieter vandaag is Herentals met 13 nieuwe besmettingen, Turnhout en Mol hebben er 12. Westerlo noteert 11 nieuwe gevallen en Balen 10.

In het kleine Olen komen er 9 mensen bij die besmet zijn met corona en in Ravels en Arendonk 7. In Dessel gaat het om 6 personen en in Rijkevorsel en Hoogstraten zijn het er 5.

Vosselaar noteert 4 nieuwe gevallen, Herselt 3 en Grobbendonk, Herenthout, Hulshout, Lille, Merksplas, Oud-Turnhout, Retie en Laakdal 2. In Geel, Meerhout en Vorselaar is er 1 nieuwe besmetting.

Baarle-Hertog, Beerse en Kasterlee blijven op hun aantal van gisteren. 

39 nieuwe gevallen in Mechelen-stad is toch weer fors meer

De minder snelle stijging van gisteren in Mechelen-stad was dus maar een schijnbeweging want vandaag komen er weer 3 keer meer gevallen bij. Ook Puurs-Sint-Amands heeft met 16 nieuwe gevallen een hoog cijfer. Bornem volgt met 12 en Lier met 10. Daar zijn dus de mensen die besmet zijn in wzc Paradijs nog niet allemaal bijgeteld.

In Nijlen, Willebroek en Heist-op-den-Berg zijn 9 mensen bijkomend besmet geraakt en in Bonheiden 5.

3 nieuwe besmettingen zijn er Duffel en Putte. 2 in Berlaar en Sint-Katelijne-Waver.