8u18

(23/5) 120 nieuwe besmettingen: uitschieters in Mechelen en Geel

De coronacijfers in ons land blijven dalen, ook bij ons zien we een dalende trend over meerdere dagen en weken. Vandaag zijn er volgens Sciensano 120 nieuwe besmettingen in de Kempen en Rivierenland. Zonder Mechelen en Geel zou dat cijfer zelfs ruim onder de honderd zakken.

In Rivierenland zien we dus Mechelen als grootste stad als uitschieter, met 21 nieuwe positieve testen. In Lier en Willebroek zijn het er 6 en in Berlaar 4. Veel gemeenten tellen 2 nieuwe gevallen: Bornem, Duffel, Nijlen, Putte en Puurs-Sint-Amands. Er was 1 nieuwe besmetting in Heist-op-den-Berg en Sint-Katelijne-Waver, en Bonheiden hield de 0.

In de Kempen is Geel nog altijd de zwaarst getroffen stad, met 12 nieuwe besmettingen. Ravels volgt als tweede met 7, Rijkevorsel, Mol en Beerse tellen er 5 en Balen 4. Maar verder blijft het aantal nieuwe positieve testen in de Kempen heel erg beperkt. Arendonk, Herentals, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Olen, Turnhout en Laakdal tellen er 3. Twee waren er in Oud-Turnhout en Westerlo. En eentje in Dessel, Herenthout en Hulshout.

Een aantal gemeenten bleven gespaard van nieuwe besmettingen: Vosselaar, Vorselaar, Retie, Merksplas, Meerhout, Herselt en Baarle-Hertog.